Katedra personalistiky Vysoké školy ekonomické v Praze

Katedra personalistiky Vysoké školy ekonomické v PrazeRedesign stránek Katedry personalistiky Fakulty podnikohospodářské Vysoké školy ekonomické v Praze. Z původní verze zůstala zachována jen katedrální barva a logo. Do budoucna se ještě plánuje drobná aplikace pro snadnou aktualizaci některých částí obsahu a aplikace pro vystavování různých materiálů pro jednotlivé učitele katedry.

Použité technologie

  • html, css
  • v budoucnu php pro drobné aplikace

URL: http://kp.fph­.vse.cz/

Katedra personalistiky Vysoké školy ekonomické v Praze

Petr Václavek

Zobrazit příspěvky od Petr Václavek
Grafik na volné noze, kterého živí kreslení pro zahraniční microstock fotobanky, příležitostný fotograf, tvůrce dubánků, velký lenoch, čajopijec, a vášnivý čtenář.

16 Komentářů

  1. -jk-
    19. 1. 2007

    Malá chybka: logo fakulty by asi mělo odkazovat na úvodní stránku, ale odkazuje na aktuální stránku.

    Odpovědět
  2. Petr Vaclavek
    19. 1. 2007

    Logo fakulty odkazuje na úvodní stránku webu, tedy katedry personalistiky (nikoliv tedy na fakultu).

    Přišlo mi méně matoucí odkazovat na úvodní stránku webu (jak je většina uživatelů zvyklá) než na jiný (i když nadřazený) web.

    Odpovědět
  3. Dan
    19. 1. 2007

    Zajímavé, jak jsi se k zakázce dostal? Web je pěkný. Překvapilo mne, že katedra nepoužila design, který měla dostat od IlikeThis!, která vytvářela hlavní web školy – alespoň se o tom mluvilo.

    Odpovědět
  4. Petr Vaclavek
    19. 1. 2007

    Přiznám se otevřeně, dostal jsem se k tomu přes svou manželku, která tam pracuje (ale žádná výhodná nebo výnosná nabídka to nebyla, nedělal jsem to pro peníze, ale spíše proto, že ty lidi tam znám).

    O designu od IlikeThis! tam nikdo neví – každá katedra, ba dokonce i fakulta si web vytváří jak umí – stačí se podívat na ostatní fakulty a katedry. A pokud to co teď visí na http://www.vse.cz pochází od IlikeThis! tak já Don't like it.

    A když už jsme u toho, podílím se i na chystaném webu fakulty podnikohospodářské. Tedy vytvářím jim grafický návrh. A má odměna za to bude flaška dobrého vína 🙂 Ještě někdo má zájem o výhodnou státní zakázku? 🙂

    Odpovědět
  5. Dan
    19. 1. 2007

    Díky za info, já ti tu zakázku rozhodně nezávidím:-) Je to jednoduché a přitom účelné a oproti těm hrůzám, které některé fakulty a katedry mají, i použitelné. Nový web VŠE se mi také nelíbí, ale to už jsme off-topic.

    Ptal jsem se proto, protože na Ilistu se v jednom článku psalo, že tenhle hlavní design má mít „poddesigny“ dostupné pro jednotlivé fakulty a katedry – aby weby byly víceméně jednotné – což podle mne není až tak špatný nápad, kdyby to bylo kvalitně připravené.

    Odpovědět
  6. MK
    19. 1. 2007

    jako absolvent specializace na teto fakulte bych rad vyjadril POTESENI, ze jste takovyto web zpracoval. Zaroven by me zajimaly dve veci:

    1./ proc Fialova?? To je vas kreativni podnet nebo si to tak prala katedra.

    2./ obrazek v zahlavi je patrne z nejake fotobanky… sam jste zdatny fotograf, mel jste radeji pouzit nejaky vas original.

    diky!

    Odpovědět
  7. Petr Vaclavek
    19. 1. 2007

    [6] Díky za chválu od skutečného uživatele!

    ad 1) fialová barva byla zadána, je to barva katedry, já jsem si ji nevymyslel. Osobně bych dal přednost asi modré.

    ad 2) ano přesně tak, je to z fotobanky. Osobně bych tam nejraději dal přímo lidi z katedry, ale to by se jim moc nelíbilo. Vlasní fotku jsem tam nedal z toho důvodu, že žádnou podobnou nemám (fotím spíše přírodu) a navíc by byl problém s právy (fotky z fotobanky mají tu výhodu, že jsou práva již vyřešena a vy nemusíte podepisovat žádné smlouvy a přitom ceny fotek jsou někde kolem dvaceti korun).

    Odpovědět
  8. Duk
    19. 1. 2007

    Logo mi připadá příliš fialové → ty lidi by byli lepší na větším kusu. Ale jinak je to pěkný a jednoduchý.

    Odpovědět
  9. Ivo Toman
    21. 1. 2007

    Petře, není to špatné, ale nezdá se ti, že je to až příliš jednoduché? Na druhou stranu, když to je za flašku vína, tak je to naprosto dostačující 😀

    Odpovědět
  10. Petr Václavek
    21. 1. 2007

    [9] Na to se dá říct jen jedno: „v jednoduchosti je krása“. Nevím, proč bych měl dělat nějaké graficky složité weby, když to podle mě nikdo moc neocení – čím více kudrlinek, tím déle se to načítá a mnohdy je to hůře uživatelsky přítulné a přístupné. Je třeba si také uvědomit, k čemu ten který web slouží – tento je čistě informační – lidé (studenti) si tam chodí pro informace, nechodí se kochat secesním uměním.

    Odpovědět
  11. -jk-
    23. 1. 2007

    [2] Aha, asi jsem se špatně vyjádřil 🙂 Pokud budu na stránce: http://kp.fph­.vse.cz/…st-prace.php tak logo odkazuje na tutéž adresu, místo aby házel na úvod webu.

    Odpovědět
  12. Petr Václavek
    23. 1. 2007

    [11] No ale ono to ukazuje na úvod webu! Teď jsem to zkoušel…

    Odpovědět
  13. -jk-
    23. 1. 2007

    [12] U mě (Firefox 2.0.0.1) nikoliv. Problém bych viděl v odkazu v nadpisu h1. Místo prázdného odkazu bych dal „./“ pak to bude opravdu na úvodní stranu. V MSIE se to tváří správně, v tom máte pravdu, další prohlížeče jsem nezkoušel.

    Odpovědět
  14. Petr Václavek
    24. 1. 2007

    [13] Máte pravdu, prázdný odkaz se tam dostal omylem – většinou když nevím, tak dávám do takových odkazů jen # – lépe se pak hledá, kde jsem zapoměl doplnit finální link. Tentokrát ale šotek řádil a díky MSIE mi to úplně uteklo. Takže ještě jednou díky za upozornění, již jsem to opravil.

    Odpovědět
  15. Jakub Hejda
    25. 1. 2007

    Celkem přehledné a jednoduché, možná až moc 🙂

    V nadpisu článku máte překlep: Katerdra

    Odpovědět
  16. Petr Václavek
    25. 1. 2007

    [15] Díky za upozornění, opraveno.

    Odpovědět

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Skočit na začátek stránky